Ads Top

Winststijging ABN AMRO sterker dan verwacht

ABN AMRO heeft in het derde kwartaal van 2023 meer winst behaald dan verwacht. De resultaten werden gedreven door de hoge nettorentebaten en het vrijvallen van kredietvoorzieningen. 

De nettowinst steeg op jaarbasis van 743 miljoen naar 759 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op 562 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2023 kwam de winst uit op 870 miljoen euro.

ABN AMRO zag de nettorentebaten stijgen, van 1,28 miljard euro in het derde kwartaal van 2022 naar 1,53 miljard euro afgelopen kwartaal.

De vrijval voor oninbare leningen, die in het tweede kwartaal nog 69 miljoen bedroeg, kwam in het afgelopen kwartaal uit op 21 miljoen euro.

De operationele kosten daalden van 1,25 miljard euro in het derde kwartaal van 2022 naar 1,23 miljard euro afgelopen kwartaal. 

De hogere rentes hebben in de afgelopen kwartalen de winstgevendheid van banken ondersteund. Dit heeft het publieke debat over de spaarrente aangewakkerd. Sterke, veilige en winstgevende banken zijn belangrijk voor de maatschappij, omdat banken de economische groei ondersteunen door het financieren van bedrijven en investeringen, het betaalsysteem faciliteren, en financiële criminaliteit te helpen voorkomen, zegt CEO Robert Swaak. 'We blijven ons richten op het vervullen van onze maatschappelijke rol door bij te dragen aan de reële economie met veilig en betrouwbaar bankieren en door onze klanten te steunen in de transitie naar een duurzame economie. We hebben onlangs een Supervisory Board Sustainability Committee opgericht. Deze commissie is verantwoordelijk voor het toezicht op de duurzaamheidsaspecten van onze strategie en beleid, waaronder onze klimaatstrategie. We boeken nog steeds gestaag vooruitgang in de uitvoering van onze klimaatstrategie en zullen de CO2-reductie doelen voor volgende sectoren bekendmaken in ons jaarverslag, dat in maart 2024 wordt gepubliceerd.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.