Ads Top

Consument kan tot 591 euro besparen op zorgverzekering 2024

Er valt ook in 2024 weer flink wat te besparen als je kritisch kijkt naar je zorgverzekering en de  voordeligste polis bij je zorgwensen kiest.

Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt namelijk dat consumenten tot wel 591 euro per jaar kunnen besparen. “e premieverschillen tussen de zorgverzekeraars zijn nog steeds erg groot.

Geld.nl vergeleek de premieverschillen voor de tien meest gekozen combinaties van zorgwensen. Voor alleen een basisverzekering met een eigen risico van 385 euro is het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis al 468 euro per jaar. Dit loopt op tot bijna 945 euro, afhankelijk van je aanvullende zorgwensen.

De verschillen tussen de laagste en hoogste premies zijn in 2024 bijna net zo groot als in 2023. Toen konden consumenten nog gemiddeld 595 euro per jaar besparen op hun zorgverzekering.

Consumenten die alleen een basisverzekering afsluiten kunnen al flink besparen op de premie, maar de grootste bespaarkans ligt er voor consumenten die ook enkele aanvullende zorgwensen hebben. Wie bijvoorbeeld bovenop de basisverzekering 9 fysiotherapiebehandelingen of 250 euro aan tandartskosten meeverzekert, ziet de premieverschillen oplopen tot bijna 945 euro op jaarbasis.

Dat de bespaarmogelijkheden bij aanvullende verzekeringen groter zijn, komt doordat de duurdere zorgverzekeraars vaak totaalpakketten aanbieden. Hiermee verzeker je bijvoorbeeld niet alleen fysiotherapie, maar krijg je er ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of een bril bij.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.