Ads Top

35 jaar boodschappen afrekenen met je pinpas

Het is deze week 35 jaar geleden dat betalen met de pinpas bij Albert Heijn mogelijk werd gemaakt door ING (voormalig Postbank). Toen een noviteit, nu de normaalste zaak van de wereld. Toenmalig minister van Financiën Onno Ruding voerde de eerste pintransactie uit bij het Albert Heijn-filiaal aan het Osdorpplein in Amsterdam.

Van contant naar mobiel: betalen heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Inmiddels wordt 82 procent van de transacties bij Albert Heijn gepind. De decembermaand breekt traditioneel alle pinrecords. Vorig jaar werd in die periode meer dan 72 miljoen keer gepind. Volgens de meest recente cijfers van Betaalvereniging Nederland betalen klanten aan de kassa’s in Nederland 80 procent met een betaalpas. Ruim 90 procent daarvan betaalt contactloos, waarvan 42 procent met een smartphone of smartwatch afrekent. Ongeveer 20 procent van de klanten betaalt contant.  

Albert Heijn en ING werken al jaren samen om snel, veilig en makkelijk betalen mogelijk te maken. De nieuwste innovatie van ING en Albert Heijn is de digitale betaalpas: door het toevoegen van je digitale betaalpas in de app geven klanten toestemming om tot een bepaald bedrag bij een bepaalde webwinkel uit te geven. Klanten bestellen online hun boodschappen en betalen vervolgens eenvoudig met hun digitale betaalpas. Klanten hoeven alleen de boodschappen nog aan te nemen.   

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.