Ads Top

Alle zorgpremies voor 2024 bekend: Premie stijgt met 9 euro per maand

Alle zorgverzekeraars hebben hun premies voor 2024 bekendgemaakt. De premies voor de basisverzekeringen stijgen komend jaar minder hard dan verwacht, blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Gemiddeld is de premie voor een basisverzekering  147 euro per maand in 2024. Dat is bijna 9 euro per maand (€ 8,71) duurder dan in 2023, een stijging van 6,3 procent.

Dat de zorgverzekeraars de premies minder hard laten stijgen, komt door verschillende redenen.  Sommige zorgverzekeraars zetten reserves in. Grote zorgverzekeraars zoals VGZ en Menzis geven daarnaast ook aan dat ze de zorgkosten omlaag willen brengen om zo te zorgen dat ze minder premie-inkomsten nodig hebben. “Als de zorgverzekeraar de kosten omlaag weten te krijgen, hebben ze natuurlijk ook minder premie-inkomsten nodig”, zegt Bulthuis.

Daarnaast geven veel zorgverzekeraars in 2024 minder korting aan consumenten die hun eigen risico verhogen. Dit geldt voor 24 van de 53 basisverzekeringen waarvan de kortingen nu bekend zijn.

Verder valt op dat er nog steeds grote premieverschillen zijn tussen de verschillende zorgverzekeraars. Zo zijn er ook basisverzekeringen die met ruim 14 euro per maand in premie stijgen. De grootste uitschieter is de Gewoon ZEKUR polis van ZEKUR.nl. Deze is in 2024 ruim 24 euro per maand duurder, wat neerkomt op een stijging van bijna 20 procent.

Vorig jaar was de Gewoon ZEKUR polis van ZEKUR.nl nog de goedkoopste basisverzekering. Nu is dat dus zeker niet meer het geval. De goedkoopste basisverzekering voor 2024 is de Basis polis van FBTO met een premie van 131,95 euro per maand.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.