Ads Top

Revolut start met het aanbieden van lokale IBAN's aan 600.000 Nederlandse klanten

Revolut, de online bank met meer dan 35 miljoen gebruikers over de hele wereld, en 600.000 klanten in Nederland, vestigt zich officieel in Nederland en begon eind oktober met het aanbieden van Nederlandse IBAN's aan nieuwe klanten. Vandaag begint de bank met de migratie van bestaande klanten naar een Nederlands IBAN.

De vestiging van Revolut Bank UAB in Nederland is sinds september 2022 ingeschreven in de openbare registers van De Nederlandsche Bank (DNB). Begin november dit jaar werd Revolut effectief operationeel. Nieuwe Revolut-klanten in Nederland ontvingen reeds een rekeningnummer met een Nederlands IBAN (beginnend met NL) in plaats van een Litouws IBAN (beginnend met LT).

Vanaf nu worden alle rekeningen beheerd vanuit de Nederlandse vestiging van Revolut Bank UAB en staan ze onder toezicht van de lokale toezichthouder (De Nederlandsche Bank). Deposito's van klanten blijven tot 100.000 euro gedekt door het Litouwse depositogarantiefonds.

Alle nieuwe klanten ontvangen direct hun Nederlands IBAN, maar ook de betaalrekeningen van bestaande klanten met een Litouws IBAN (LT) worden nu geleidelijk gemigreerd naar een rekeningnummer met een Nederlands IBAN (NL).

Een lokaal IBAN is vaak cruciaal bij het kiezen van een bank als primaire rekening. Een Nederlands IBAN maakt het makkelijker voor gebruikers om hun salaris te laten storten op hun Revolut-rekening en automatische incasso’s in te stellen voor facturen. Revolut biedt bovendien een compleet ecosysteem aan producten in de app (dagelijks bankieren, beleggen, budgetteren, reizen, Experiences, lifestyle.).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.