Ads Top

Wijzigingen in directiecomité van KBC Groep

KBC Groep voert een aantal wijzigingen door in zijn Directiecomité:

Rik Scheerlinck, KBC Groep CFO, die in januari 2021 de statutaire leeftijdslimiet bereikte, gaat met pensioen na een loopbaan van 37 jaar bij KBC Groep.

Luc Popelier, momenteel CEO van de Divisie International Markets, zal Rik Scheerlinck opvolgen als CFO en uitvoerend bestuurder KBC Groep. Luc zal ook toezien op Markets en KBC Securities.

Op advies van het Benoemingscomité van KBC Groep heeft de Raad van Bestuur van KBC Groep Peter Andronov, momenteel CEO van UBB en Country CEO, Bulgarije, benoemd tot lid van het Directiecomité van KBC Groep en de opvolger van Luc Popelier als CEO van de divisie  International Markets. Peter zal ook toezien op KBC Asset Management.

De actieve loopbaan bij KBC van Daniel Falque, momenteel CEO van de Divisie België, loopt ten einde op 6 mei 2021. Daniel zal in de toekomst nieuwe, andere interesses nastreven, na 12 jaar bij KBC Groep te hebben doorgebracht, respectievelijk als CEO van CBC Banque (2009-2012) en CEO van de Divisie België van KBC Groep en lid van het Directiecomité van KBC Groep (2012-nu).

Op advies van het Benoemingscomité van KBC Groep heeft de Raad van Bestuur van KBC Groep David Moucheron, momenteel CEO van K&H Bank & Insurance en Country CEO, Hongarije, benoemd als nieuw lid van het Directiecomité van KBC Groep en de opvolger van Daniel Falque als CEO van de Divisie België.

David Moucheron zal als CEO van K&H Bank & Insurance en Country CEO, Hongarije, worden opgevolgd door Guy Libot, de huidige Algemeen Directeur Group Finance van KBC Groep, onder voorbehoud van goedkeuring door de Hongaarse toezichthouder.

Peter Andronov zal als CEO van UBB en Country CEO, Bulgarije, worden opgevolgd door Peter Roebben, de huidige CEO van KBC Bank Ireland, onder voorbehoud van goedkeuring door de Bulgaarse toezichthouder.

Peter Roebben zal als CEO van KBC Bank Ierland, worden opgevolgd door Ales Blazek, het huidige Hoofd Data en Strategie bij CSOB, de Tsjechische Divisie van KBC Groep, onder voorbehoud van goedkeuring door de Ierse toezichthouder.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.