Ads Top

Geldvoorelkaar.nl verstrekt door de overheid gesteunde leningen

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl is onlangs begonnen met het verstrekken van leningen onder de Nederlandse COVID-steunregeling BMKB-C voor het MKB. MKB ondernemingen krijgen toegang tot financiering uit deze nieuwe bron, waardoor tegelijkertijd nieuwe investeringsmogelijkheden voor particuliere en zakelijke  beleggers worden gecreëerd.

Vorig jaar ontving het platform een accreditatie voor het verstrekken van leningen voor het MKB die worden ondersteund door de Nederlandse overheid onder de Nederlandse COVID-19 beschermingsregeling, BMKB-C. Deze accreditatie is tot stand gekomen na een samenwerking met een Europese institutionele belegger, wiens investering de goedkeuring van Geldvoorelkaar.nl voor accreditatie door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft opgeleverd.

Vooral tijdens de pandemie hebben veel kleine- en middelgrote ondernemingen moeite gehad om potentiële investeerders zekerheid te bieden. Om de financiering te stimuleren en investeringen aan te moedigen, staat de overheid garant, waardoor het voor particuliere beleggers aantrekkelijker wordt om te investeren.

Geldvoorelkaar.nl was één van de eerste in de top vijf van Nederlandse P2P-platforms die deze BMKB-C accreditatie ontvingen.

In maart publiceerde het platform zijn eerste lening onder de BMB-C overheidsbeschermingsregeling en het is van plan om het BMKB-C- krediet toegekend te krijgen aan een reeks financieel gezonde bedrijven die simpelweg kampen met een liquiditeitstekort als gevolg van pandemie-gerelateerde sluitingen.

Kleine bedrijven vormen het hart van Nederlandse steden. Geldvoorelkaar.nl helpt bij het verbreden van de toegang tot deze essentiële financiering om kleine bedrijven en ondernemers te helpen overleven en groeien.

Belangrijk in het proces dat leidde tot de accreditatie na ontvangst van institutionele financiering was de pan-Europese FinTech, Crosslend. Het in Berlijn gevestigde digitale platform faciliteert samenwerkingen tussen kredietverstrekkers, zoals Geldvoorelkaar.nl en institutionele beleggers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.