Ads Top

VEH: OZB dit jaar nog harder omhoog

De gemeentelijke onroerendezaakbelasting (Ozb) stijgt dit jaar met gemiddeld 5,3 procent. In de steekproef van Vereniging Eigen Huis onder ruim 100 gemeenten van begin december vorig jaar leek de stijging nog beperkt te blijven tot 3,1 procent.

In totaal verhogen 53 van de 363 gemeenten de Ozb dit jaar met meer dan 10 procent. Koploper is de gemeente Opmeer (NH) met een stijging van 41 procent. Gemiddeld betekent dat voor huiseigenaren in deze gemeente een 121 euro hogere aanslag.

Ook in Amsterdam, Ermelo, Renkum en Nunspeet is de OZB dit jaar meer dan 20 procent hoger dan vorig jaar. Het tegenovergestelde is het geval in de gemeente Venlo, waar de Ozb dit jaar met 6 procent daalt. Ook in Goeree-Overflakkee, Weesp, Ommen en Oosterhout betalen huiseigenaren tenminste 2 procent minder belasting aan hun gemeente.

Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zullen de kosten van de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de jeugdzorg jaarlijks met 7 procent stijgen. Steeds meer gemeenten komen door de hoge zorgkosten in financiële problemen en zeggen hierdoor geen andere keuze te hebben dan de Ozb te verhogen.

Vereniging Eigen Huis vindt dat budgettaire problemen in het sociaal domein niet mogen worden afgewenteld op mensen met een eigen huis. Het demissionaire kabinet heeft echter besloten deze discussie over te laten aan een volgend kabinet.

Met een petitie riep de vereniging vorig jaar het kabinet op om te voorkomen dat de OZB om deze reden extra wordt verhoogd. De petitie werd door ruim 135.000 mensen ondertekend.

2 opmerkingen:

 1. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen aan iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
  carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)

  Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.