Ads Top

Nederlandse wetenschap: ABP, divesteer uit fossiele industrie

De Utrecht Young Academy heeft samen met alle Young Academies van Nederlandse universiteiten een brief van Scientists for Future ondertekend. In deze brief vragen wetenschappers uit alle onderzoeksdisciplines aan universitaire besturen om druk uit te oefenen op pensioenfonds ABP. De wetenschappers willen dat ABP zo spoedig mogelijk hun investeringsbeleid in fossiele industrie herziet en deze in ieder geval in lijn brengt met de klimaatdoelen van Parijs. De brede ondersteuning van dit maatschappelijk initiatief door alle Young Academies is zeer uitzonderlijk.

De Young Academies verenigen vooraanstaande jonge wetenschappers uit alle onderzoeksrichtingen per Nederlandse universiteit.

Wetenschappers voelen de verantwoordelijkheid om te informeren over potentiele maatschappelijke risico’s. Ze bevinden zich daarbij aan de frontlinie van wetenschappelijke kennis. De klimaatdoelen van Parijs en het landelijke klimaatakkoord vragen om een steeds steilere jaarlijkse afname van de wereldwijde uitstoot van CO2 uit fossiele brandstoffen, om zo vergaande klimaatverandering in de toekomst af te wenden. Het KNMI waarschuwde vorige week al dat een wereldwijd gemiddelde temperatuurstijging van 1,5 graad veel eerder behaald kan worden dan eerder werd aangenomen. Bovendien bestaan er financiële risico’s wanneer grote investeringen worden voortgezet in een industrietak die afgebouwd wordt. Zulke stranded assets zijn een investeringsrisico voor de pensioenfondsen.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, je bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen aan iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen .. je kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail: carlose78910@gmail.com
    Via whatsapp: (+12166263236)

    Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.