Ads Top

ABN verbaasd over klachten Ondernemerskrediet

ABN lijkt verbaasd over de ruim 400 ondernemers met een Ondernemerskrediet die zich bij de organisatie Shureluck hebben gemeld omdat ze ontevreden zijn over de hoge rente. Zaterdag besteedde Kassa aandacht aan deze ondernemers.

De aantallen herkennen wij niet, zegt ABN. 'Wij ontvangen weliswaar ook over het Ondernemerskrediet klachten en elke klacht is er één teveel, maar dat gaat zeker niet om dergelijke aantallen. Het aantal klachten over het Ondernemerskrediet is vergelijkbaar met het aantal klachten over andere producten.

Het Ondernemerskrediet is een krediet waar de klant zelf op ieder moment kan beslissen hoeveel hij tot een bepaalde limiet opneemt en voor hoe lang. Dat biedt de klant flexibiliteit maar dat heeft ook een kostprijs. De risico- en kapitaalkosten liggen bij dergelijke kredieten over het algemeen hoger dan bij andere vormen van krediet en dat leidt tot een hogere rente.

Overigens geldt dat de rente op het Ondernemerskrediet het afgelopen najaar is aangepast. De hoogte van het klanttarief is afhankelijk van onder andere het risicoprofiel van de klant, maar is op dit moment niet hoger dan 10 procent.

Tot slot geldt bij de Ondernemerskredieten dat de klant het krediet op elk gewenst moment zonder kosten kan aflossen en zonder opgaaf van reden kan opzeggen. De klant zit er dus op geen enkele wijze aan vast en kan op elk moment kiezen voor een andere oplossing en/of een andere aanbieder als hij niet tevreden is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.