Ads Top

Speciale online editie Bank voor de klas

De landelijke Week van het geld 2021 (22 t/m 26 maart) komt eraan. Met dit programma bereikten Nederlandse banken de afgelopen jaren bijna 1 miljoen kinderen met gastlessen financiële educatie tijdens de Week van het geld.

Vanwege corona en de impact daarvan op het onderwijs, leerkrachten en kinderen, is deze editie van Bank voor de klas anders dan andere jaren. De gastlessen zijn helemaal online – met een belangrijke rol voor de bankmedewerker.

Sinds 2011 organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken met haar leden Bank voor de klas, het gezamenlijke programma voor financiële educatie, met gastlessen voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs tijdens de Week van het geld.

Gastlessen worden gegeven tot en met 11 juni. Tijdens de gastles wordt de Cash Quiz gespeeld. Bank voor de klas maakt elk jaar een nieuwe Cash Quiz. Dat is een spannend en interactief online spel op het digibord, over (omgaan met) geld. Dit jaar speelt niet de gastdocent/bankmedewerker, maar de leerkracht de Cash Quiz met de klas. Vóórdat de quiz wordt gespeeld, legt de leerkracht online contact met de bankmedewerker. In die gastles gaat de bankmedewerker het gesprek aan met de klas over (verstandig) omgaan met geld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.