Ads Top

Openbank boekt succes met klantenwerving

Openbank verwelkomde in de afgelopen 12 maanden 285.000 nieuwe kanten. De groei van het aantal klanten vorig jaar is bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor.

De afname van spaar- en beleggingsproducten groeide significant, waarbij het beheerde vermogen van de geautomatiseerde beleggingsservice (Robo-Advisor) met 112 procent toenam.

Ondanks het uitdagende bedrijfsklimaat heeft Openbank naar eigen zeggen een opvallend 2020 achter de rug.

De groei van het klantenbestand ging gepaard met een stijging van meer dan 15% van het gemiddelde rekening- en depositosaldo, dat nu op het hoogste niveau van de afgelopen vijf jaar staat. Bovendien lagen de uitgaven met betaalpas 18% hoger op jaarbasis, met een bijzonder sterke stijging van 78% voor mobiele betalingen

Ondertussen blijven klanten gebruik maken van de Robo-Advisor-service om hun geld voor hen te laten werken. Dit unieke geautomatiseerde beleggingsplatform boekte in 2020 een groei van 112% in beheerd vermogen. Daarbij sloten alle beleggingsstrategieën, van de meest conservatieve tot de meest dynamische, het jaar af met positieve rendementen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.