Ads Top

Sealbagautomaat tijdelijk gesloten, geen alternatieve afstortlocaties

Uit veiligheidsoverwegingen is op advies van de politie besloten om de zogeheten sealbag automaten van alle banken tijdelijk te sluiten.

De aanleiding is een mislukte plofkraak eerder deze week op een sealbag automaat waarbij een explosief in de automaat gedeponeerd is. Door de mogelijkheid dat er bij aanvallen op sealbag automaten explosieven achterblijven die niet zijn ontploft ontstaan er grote risico’s op persoonlijke ongelukken.

ABN AMRO biedt een andere mogelijkheid aan ondernemers om hun contante geld veilig op hun rekening te laten bijschrijven door middel van een Stortautomaat van ABN AMRO of Geldmaat. Daar is wel een bankpas van de onderneming voor nodig.

Het sluiten van de automaten is een groot probleem voor ondernemers, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW. Ze roepen daarom consumenten op om vooral te pinnen in winkels en niet te betalen met contant geld. Dat voorkomt dat ondernemers teveel contant geld in huis hebben dat ze niet kunnen afstorten, met alle gevolgen van dien. De ondernemersorganisaties dringen er dan ook bij overheid en banken op aan om een oplossing te vinden.

Alternatieve afstortlocaties zijn er op dit moment onvoldoende doordat veel bankkantoren de openingsuren beperken en de automaten bij tabaks- en gemakswinkels door de lockdown niet toegankelijk zijn. Daar waar de banken aangeven dat er nog zo’n 1.000 afstortautomaten beschikbaar zijn, zijn dit vooral automaten waar 'gastgebruik' niet is toegestaan. Per saldo is er voor een winkelier maar een beperkt aantal afstortmogelijkheden geopend, die ook nog eens sterk in openingstijden beperkt zijn. Een situatie die eigenlijk niet acceptabel is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.