Ads Top

Belegd vermogen verzekeraars en pensioenfondsen voorbij coronadip

Het belegd vermogen van verzekeraars en pensioenfondsen steeg eind derde kwartaal van 2020 naar 2.112 miljard euro en was daarmee hoger dan voor de coronacrisis.

Dit was vooral te danken aan het herstel van beurskoersen wereldwijd. Analyse door DNB laat zien dat pensioenfondsen en verzekeraars hun beleggingen hebben aangepast aan de gevolgen van de coronacrisis, waarbij zij onder meer in de farmaceutische industrie en ICT belegden in plaats van in financiële instellingen en de olie-industrie.

Pensioenfondsen en verzekeraars beleggen hun vermogen voor een belangrijk deel in aandelen (24 procent) en obligaties (37 procent), deels indirect via deelnames in Nederlandse beleggingsinstellingen.

Vooral door het herstel van aandelen- en obligatiekoersen in het tweede en derde kwartaal bereikte het belegd vermogen een recordhoogte. De waarde van de aandelenportefeuille nam in het tweede kwartaal met 55 miljard toe en in het derde kwartaal met 21 miljard . Vooral pensioenfondsen beïnvloeden deze ontwikkeling door hun relatief grote aandelenportefeuille.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen voor iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
    carlose78910@gmail.com
    Via whatsapp: (+12166263236)

    Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig@@@

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.