Ads Top

Aegon vraagt bedrijven: maak kosten klimaatverandering inzichtelijk

Samen met andere institutionele beleggers vraagt Aegon Asset Management aan 36 grote Europese CO2-uitstoters om klimaatrisico’s expliciet mee te rekenen in hun financiële rapportages.
Mochten de aangeschreven bedrijven hier geen gehoor aan geven dan kan dit in het uiterste geval leiden tot het terugtrekken van investeringen in deze bedrijven.

Aegon AM heeft samen met 37 andere beleggers die lid zijn van de ‘Institutional Investors Group on Climate Change’ (IIGCC) aan 36 van Europa's grootste ondernemingen gevraagd welke financiële risico’s zij lopen als de wereld het VN-klimaatakkoord van Parijs uitvoert. Door deze risico’s inzichtelijk te maken, wordt duidelijk hoeveel kosten elk bedrijf moet maken om zijn CO2-uistoot te verminderen zoals afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs. Daarnaast wil Aegon weten hoe groot de financiële schade per bedrijf zou zijn als de aarde wel in het huidige tempo blijft opwarmen.

Als de aangeschreven bedrijven hun klimaatrisico’s niet voldoende inzichtelijk maken dan zal Aegon eerst in overleg treden met bedrijven en haar stemrecht gebruiken op aandeelhoudersvergaderingen. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden dan zal Aegon niet meer investeren in deze bedrijven.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen voor iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
    carlose78910@gmail.com
    Via whatsapp: (+12166263236)

    Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.