Ads Top

Afstorten en pinnen valse bankbiljetten: voor tonnen witgewassen

Het is misschien wel de snelste manier van witwassen: je stort valse bankbiljetten en neemt daarna hetzelfde bedrag weer op.

Het gebeurde in 2015 meerdere keren bij geldautomaten in het hele land. De schade voor de bank is aanzienlijk, want voor ongeveer 300.000 euro werd er op deze manier geld witgewassen. Deze week staan in totaal 27 pinners voor de rechter.

Het was de Rabobank die aan de bel trok bij de politie. In de periode 9 juli 2015 tot en met 16 juli 2015 werden bij diverse filialen een buitensporige hoeveelheid valse biljetten van 500 euro gestort in stortautomaten. De biljetten werden door de afstortautomaten tijdens de storting niet herkend als vals maar als verdacht aangemerkt. Kort daarna kregen de automaten een update, waardoor de biljetten die daarna werden gestort, wel direct als vals werden aangemerkt.

Tijdens het onderzoek viel een aantal zaken op. Zo bleek dat veel rekeninghouders vlak voor hun storting het opnamelimiet hadden verhoogd via de app van de bank. Het duidt er volgens het Openbaar Ministerie (OM) op dat ze van tevoren bewust waren van het feit dat ze direct het geld wilden omwisselen. De bankrekeningen waarop gestort is, waren veelal al langer lopende rekeningen waar zich regulier betalingsverkeer op afspeelde. Voor de klanten was het storten van dergelijke (grote) bedragen zeer afwijkend gedrag. Er werd nooit gestort op de rekening.

Het onderzoek naar de achtergrond van de zaak heeft geen uitsluitsel gegeven. Het OM sluit niet uit dat de klanten zijn gebruikt als geldezel door criminelen. Dit zijn zogenoemde katvangers die hun bankrekening laten misbruiken voor criminele activiteiten. Maar het is ook heel goed mogelijk dat de pinners de biljetten hebben gekocht van criminelen. Mede doordat de verdachten tijdens verhoren onvolledig of onsamenhangend verklaarden, is hierover geen duidelijkheid gekomen.

De officier van justitie vindt dat de verdachten beter hadden moeten weten en eist dan ook tegen iedereen een werkstraf, variërend van vijftig tot tweehonderd uur. De duur is afhankelijk van de som van het gestorte en gepinde bedrag.

2 opmerkingen:

 1. Gelukkig nieuwjaar, welkom in 2021. U kunt bij NOVA GLOBAL FINANCE een lening aanvragen met slechts 2% rente om het jaar te beginnen.

  Of u nu uw levensstijl een boost wilt geven of u heeft een onverwachte uitgave, een lening van NOVA GLOBAL FINANCE is de kosteneffectieve manier om dit te realiseren.

  Nova Global Finances is flexibel: u kunt tot 10 miljoen euro lenen, met een geschikte aflossingsperiode van 1 tot 30 jaar. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan persoonlijke leningen, zakelijke leningen, woningkredieten en schuldconsolidatieleningen die kunnen worden aangepast aan uw veranderende behoeften en omstandigheden tegen een rentepercentage van 2%.

  Wat je krijgt:
   Onmiddellijke toegang tot uw geld na goedkeuring
   Concurrerende rentetarieven
   Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
   De mogelijkheid om uw lening sneller af te betalen (extra betalingen verminderen het kapitaalbedrag van de lening)
   Gemakkelijke goedkeuring als u extra geld nodig heeft
   U kunt op uw eigen geschikte plaats en tijd een lening aanvragen

  Hoe toe te passen:
  Een lening aanvragen is snel en eenvoudig! Bedrijven of individuen die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een lening bij Nova Global Finances en die meer informatie nodig hebben over HOE AANMELDEN, dienen EEN E-MAIL TE STUREN naar (novaglobalfinances@gmail.com) OF neem contact op met de heer Elliot op whatsApp: +31642117819 voor meer informatie en mondelinge briefings. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen voor iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
  carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)

  Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.