Ads Top

Aanvullende verzekering wordt niet of nauwelijks gebruikt

Een kwart van de Nederlanders met één of meerdere aanvullende zorgverzekeringen heeft deze nog niet gebruikt en geeft aan deze (waarschijnlijk) ook niet meer te gebruiken in 2020.

Dit blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise onder 2.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Ruim 75 procent van de Nederlanders is aanvullend verzekerd, onder wie veel ouderen, en betaalt daar ook flink voor. De tandartsverzekering is opnieuw de meest gekozen dekking (78%), gevolgd door fysiotherapie (66%) en brillen en lenzen (42%). Gemiddeld gebruikt maar liefst 71% de vergoeding van deze aanvullende verzekeringen niet of niet volledig.

Ruim driekwart van de Nederlanders met een aanvullende verzekering heeft zich verzekerd voor tandartskosten. De meest gekozen dekking is die van maximaal 250 euro per jaar met een vergoeding van 75 procent. Maar liefst 69 procent van de aanvullend verzekerden voor tandarts gebruikt de vergoeding niet of niet volledig. Ook fysiotherapie is een populaire aanvullende verzekering, waarbij een vergoeding van 9 of 18 behandelingen het meest wordt gekozen. Voor deze aanvullende verzekering geldt een nóg hoger percentage dat de vergoeding niet of niet volledig gebruikt: 73 procent.

Een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen staat op nummer drie van de meest gekozen dekkingen. De meesten geven aan een dekking van  100 euro per jaar met 100% vergoeding te kiezen. Maar liefst 70 procent maakt geen of niet volledig gebruik van de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen voor iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
    carlose78910@gmail.com
    Via whatsapp: (+12166263236)

    Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.