Ads Top

Ockto breidt op te halen data uit met banktransacties

Na de toekenning van de PSD2-vergunning door DNB afgelopen zomer is er bij Ockto veel werk verzet. Klanten van Ockto kunnen consumenten nu ook vragen benodigde informatie uit banktransacties aan te leveren. Deze worden gecategoriseerd naar soort inkomsten en uitgaven. Denk daarbij aan de maandelijkse vaste lasten en inkomsten voor een huishouden zoals betaalde huur, kinderopvang, eventuele alimentatie, etc. Dat maakt het mogelijk voor een consument om niet alle banktransacties te delen, maar alleen de informatie die noodzakelijk is voor het verlenen van de betreffende dienst.

Met de toevoeging van informatie uit banktransacties wordt het digitaliseren door te werken met brondata voor nog meer sectoren interessant.

Ook toezichthouders bewegen inmiddels mee met de trend om processen te digitaliseren met behulp van brondata. Per 1 april wordt bijvoorbeeld de VFN-leennorm aangepast waarbij het gebruik van brondata wordt toegestaan voor de kredietwaardigheidstoetsing.

Met Ockto kunnen financiële dienstverleners consumenten verzoeken digitaal gegevens aan te leveren via de Ockto-app. Bijvoorbeeld voor een hypotheek, financieel advies, een huurwoning, of het openen van een spaarrekening. Snel, makkelijk en veilig. Hierdoor wordt het aanleveren van losse documenten verleden tijd. Ockto zorgt dat alleen de gegevens aangeleverd worden die nodig zijn voor het proces waarmee dus volledig wordt voldaan aan de AVG.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.