Ads Top

Recordhoeveelheid spaargeld erbij in coronajaar

Consumenten hebben afgelopen jaar massaal geld gespaard. In totaal kwam er bijna 42 miljard euro bij op spaar- en betaalrekeningen van Nederlandse huishoudens, zo blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). Dat is veel meer dan de jaren daarvoor.

In totaal hadden Nederlandse huishoudens eind 2020 ruim 487 miljard euro op hun betaal- en spaarrekeningen staan. Gemiddeld gaat het om ruim 60.000 euro dat per huishouden op de bank staat. Dat bedrag is dan in een jaar tijd ruim 5000 euro gegroeid.

Die spaarwoede tijdens de coronacrisis roept de vraag op of mensen ook massaal dat extra gespaarde geld gaan uitgeven, als de maatregelen versoepeld worden. 'Als dat gebeurt, kan dat een flinke impuls aan de economie geven', zegt ING-hoofdeconoom Marieke Blom tegen de NOS.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen voor iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
    carlose78910@gmail.com
    Via whatsapp: (+12166263236)

    Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.