Ads Top

De Nederlandse komt als eerste met Groene Vastgoedhypotheek

De Nederlandse lanceert De Groene Vastgoedhypotheek. Daarmee zijn ze de eerste in Nederland die een groene hypotheek beschikbaar heeft voor professionele beleggers in vastgoed.  

De Nederlandse is gespecialiseerd in het verstrekken van hypotheken voor te verhuren woningen en appartementen. De Groene Vastgoedhypotheek voor een pand met een energielabel A of B levert een rentekorting van 0,05% op. En van energielabel C tot en met G wordt een rentekorting van 0,10% gegeven indien in de eerste zes maanden een verduurzaming van een pand wordt doorgevoerd die zorgt voor  minimaal één energielabel beter.

In het huidige bestand van door De Nederlandse gefinancierde panden heeft 40% energielabel A of B. De verwachting is dat dit percentage zal stijgen met de introductie van de Groene Vastgoedhypotheek. Vaak wordt voor meerdere panden tegelijk een hypotheek aangevraagd. Die kunnen natuurlijk verschillende energielabels hebben waardoor het interessant kan zijn om niet al die panden in één Groene Vastgoedhypotheek onder te brengen maar in verschillende zodat de meeste rentekorting wordt behaald. De rentekorting geldt voor de gehele looptijd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.