Ads Top

Ook negatieve rente bij Knab

Het aantal banken dat negatieve spaarrente invoert, blijft groeien. Per 1 februari hanteert ook Knab een negatieve rente. Op de Flexibel Sparen rekening betalen klanten met een saldo vanaf 250.000 euro dan -0,5 procent rente.

Vorig jaar kondigde ook De Volksbank aan dat ze per 1 maart 2021 een negatieve rente van -0,5 procent rekenen. Dit geldt voor spaarders van de Volksbank-labels, SNS Bank, ASN Bank en RegioBank met een spaarsaldo groter dan 250.000 euro. De drie grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO hanteerden al hetzelfde negatieve rentepercentage, maar verlaagden de grens voor negatieve rente naar een saldo van 250.000 euro (ING en Rabobank) of 500.000 euro (ABN AMRO).  

Verder voert Triodos Bank voor spaarders met een saldo boven 100.000 euro een negatieve rente en betalen alle spaarklanten van deze bank 2 euro per maand voor hun spaarrekening.

Knab is dus zeker niet de eerste bank die negatieve rente gaat rekenen. Maar een bijzondere stap is het wel, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl. Tot eind 2019 was Knab zelfs nog regelmatig bovenaan de spaarrente overzichten te vinden. Dat nu ook zo’n bank zich genoodzaakt voelt negatieve rente te voeren, is een voorbode dat in 2021 meer banken deze stap zullen volgen.

Dat steeds meer banken negatieve spaarrente hanteren komt doordat er in Nederland heel veel gespaard wordt. Dit spaargeld kost de banken geld. Banken kunnen het spaargeld niet beleggen in bijvoorbeeld hypotheken en daarom moet men het spaargeld van klanten tijdelijk stallen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Zij rekenen aan ons hiervoor een negatieve rente van -0,5 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.