Ads Top

Wintersporter vertrouwt blind op verzekering

Hoewel mensen goed verzekerd op wintersport gaan, weten zij veelal niet wat zij precies hebben verzekerd. Dit blijkt uit de Wintersportkennistest van verzekeraar Generali. Wintersporters uit deze test scoren gemiddeld een 6 op wintersportkennis. Hoewel 90 procent wel een reisverzekering met wintersportdekking afsluit, weet het merendeel niet wat er precies met deze dekking is verzekerd. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij 1 op 3 ondervraagden bekend.

53 procent van de ondervraagden controleert voor vertrek of hun reisverzekering een wintersportdekking biedt. 37 procent hoeft dat niet te controleren, omdat zij al weten dat ze goed verzekerd zijn. Slechts 7 procent geeft aan niet aan de verzekering te denken. Hoewel de deelnemers aan de test goed verzekerd op wintersport gaan, zijn zij niet goed op de hoogte van wat er is verzekerd met de wintersportdekking.

De verzekeringsvragen zijn het slechtst beantwoord. De helft van de ondervraagden weet dat ter plekke gehuurd skimateriaal meeverzekerd is. 60 procent weet niet dat gestolen skispullen geen reden is om een beroep te doen op hun annuleringsverzekering. Ook weet 60 procent niet dat bobsleeën niet gedekt is. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij een derde van de ondervraagden bekend. Wel weet twee derde hoe een gipsvlucht is verzekerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.