Ads Top

Pieter Schoen financiert app die 'betalingsverkeer opschudt'

Het Nederlandse fintechbedrijf Sowdan zorgt naar eigen zeggen voor een revolutie in de bankwereld: met de dienst is het eindelijk mogelijk om dag en nacht gratis binnen één minuut geld over te boeken van de ene naar de andere rekening.

Sowdan neemt met de gratis app een voorsprong op de banken die onderling hebben afgesproken om pas in 2019 realtime betalingsverkeer mogelijk te maken. In onder meer Zweden, Polen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk is het al langer mogelijk om realtime betalingen te doen. Pieter Schoen, medeoprichter van energiebedrijf NLE en financier van Sowdan, zag een gat in de markt, zeker na kritische Kamervragen van Aukje de Vries (VVD) en Wouter Koolmees (D66) waarom realtime betalingen nog niet mogelijk zijn in Nederland.


Voor particulieren die bijvoorbeeld een auto kopen op Marktplaats is Sowdan een uitkomst. De koper hoeft niet meer met grote contante bedragen over straat. De koopsom kan nu gewoon veilig en snel via de app voldaan worden. De verkoper heeft direct zijn geld en geeft de auto mee. Voor kleinere bedragen kan door de snellere betaling de aankoop direct verzonden worden.

Sowdan werkt heel eenvoudig: na aanmelding voert de gebruiker het bedrag en rekeningnummer in, waarna hij op de verzendknop drukt en de betaling bij de eigen bank met iDEAL bevestigt. De slimme technologie van Sowdan zorgt ervoor dat het geld direct wordt overgeboekt en besteedbaar is.

Dit kan zowel met een betaalverzoek als met een betaalopdracht en slechts één van de partijen hoeft de app te downloaden. Om iets over te maken met Sowdan zijn geen cardreader of ingewikkelde codes nodig. Met een betaalverzoek kan iedereen gemakkelijk via WhatsApp geld terugvragen van vrienden. Dit kan ook met apps als Tikkie van ABN Amro, maar het grote verschil is dat bij Sowdan het geld binnen één minuut bij de ontvanger op de rekening staat. Transacties tot 750 euro zijn voorlopig gratis, daarboven wordt 0,5 procent kosten in rekening gebracht. '''

De gratis app is beschikbaar voor iOS en Android.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.