Ads Top

Interbank moet schadevergoeding betalen

Jarenlang zaten ze vast aan torenhoge rentes, duizenden klanten van kredietverstrekker Interbank. Totdat Kassa aandacht besteedde aan de wurgconstructies. Sindsdien zette het bedrijf kredieten om in persoonlijke leningen met een vaste lagere rente. Maar een vergoeding betalen voor de te veel betaalde rente, dat weigerde Interbank tot nu toe. De kredietverstrekker is van mening dat ze nooit te hoge rentes vroeg.

Vorige week werd Interbank echter gedwongen wel een schadevergoeding voor te hoge rentes te betalen. De Commissie van Beroep van het Financieel Klachteninstituut KiFiD deed maandag een bindende uitspraak. Interbank moet een klant de te veel betaalde rente vergoeden van 2006 tot en met 2009. Het gaat om een schadevergoeding van 1025 euro. En nu is de grote vraag: Heeft deze uitspraak betekenis voor de 15.000 andere klanten van Interbank die rentes van meer dan 10 procent moesten ophoesten voor hun krediet?

Rob Goedhart van Stichting Geldbelangen staat honderden klanten bij van Interbank. Hij wil met deze uitspraak proberen om voor veel meer gedupeerden van de kredietverstrekker een schadevergoeding uit het vuur te slepen. Volgens het KiFiD kan de uitspraak inderdaad van betekenis zijn voor andere klanten van Interbank met vergelijkbare rentes. Het toetsingskader van de Commissie van Beroep zal ook bij volgende zaken gebruikt worden door het KiFiD. En daar zit precies de crux van deze bindende uitspraak.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.