Ads Top

ABN Amro verbetert de winst

ABN Amro heeft de winst flink zien stijgen in het laatste kwartaal van vorig jaar, zelfs met 23 procent tot 333 miljoen euro. Ook de onderliggende winst (zonder eenmalige kosten) pakte 8 procent hoger uit dan het jaar ervoor, met ruim 2 miljard euro.

Analisten gingen er vanuit dat de winst over het vierde kwartaal zou uitkomen om 221 miljoen euro: veel minder dan het jaar ervoor.

De netto rentebaten bleven in 2016 solide; de provisiebaten waren lager dan in 2015; de kosten werden beïnvloed door voorzieningen voor reorganisatiekosten; de kredietvoorzieningen waren laag.

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO Group: ‘Onze cijfers over het vierde kwartaal zijn solide. We zijn een financieel gezonde en robuuste bank. In het afgelopen kwartaal realiseerden we groei binnen al onze belangrijke kredietportefeuilles: we waren voor het tweede jaar op rij de grootste verstrekker van nieuwe hypotheken in Nederland, de MKB-kredietportefeuille in Nederland groeide weer licht na jaren van krimp, en in het buitenland kregen we er nieuwe zakelijke klanten bij. De cost/income ratio is nog steeds te hoog; daarom kondigden we in de tweede helft van 2016 een reorganisatieplan aan. Het rendement op eigen vermogen kwam uit op 11,8% en onze kapitaalpositie werd verder versterkt. Het voor 2016 voorgestelde dividend hebben we verhoogd naar EUR 0,84 per aandeel. Hiermee bedraagt het dividenduitkeringspercentage 45% van de gerapporteerde nettowinst.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.