Ads Top

Belfius eerste Belgische bank met contactloos betalen aan de kassa

Klanten van Belfius Bank kunnen binnenkort aan de kassa contactloos mobiel betalen in handelszaken. De bankkaart moet daarvoor niet meer tevoorschijn worden gehaald. Dankzij de NFC-technologie en de Belfius Mobile app moet men enkel nog met zijn smartphone in de buurt van de terminal komen om zijn aankopen te betalen. Afhankelijk van het bedrag moet men de transactie eventueel nog bevestigen door op de smartphone zijn PIN-code in te geven. Een nieuwe betaalwijze, tweemaal sneller dan klassieke betalingen per bankkaart, die zeer zeker een revolutie teweeg zal brengen naarmate de NFC-technologie tegen eind 2017 zal worden uitgebreid tot alle terminals.

Sinds 2013 zijn alle nieuwe betaalterminals van Worldline in België uitgerust met de NFC-technologie (Near Field Communication), waarmee men zijn kleine aankopen al kan betalen gewoon door zijn bankkaart bij het toestel te houden. Tegen het einde van het jaar zal die technologie beschikbaar zijn op alle terminals in heel het land, wat nieuwe perspectieven opent voor elektronisch betalen in handelszaken.

Voor betalingen tot maximaal 20 euro – ongeveer de helft van de betalingen in winkels in België zit in die categorie --, kan de klant zijn geheime code invoeren om de transactie te valideren, maar hij is dat niet verplicht. Als hij zijn smartphone even vlak bij de terminal houdt, geeft die een bieptoon en verschijnt er een bevestigingsboodschap op het scherm. Praktisch en supersnel voor kleine aankopen.

De betaling gebeurt twee keer vlugger dan bij een klassieke betaling, waarbij de klant zijn kaart tevoorschijn moet halen, ze in het toestel inbrengen, zijn geheime code invoeren en daarna de transactie valideren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.