Ads Top

ConsumentenClaim wil hogere compensatie Fortis

Ruim duizend beleggers stappen naar de rechter om een hogere schadevergoeding te krijgen vanwege de ondergang van Fortis. Ze gaan niet akkoord met de schikking van in totaal 1,2 miljard euro.

In 2007 en 2008 kregen Fortis-beleggers te maken met grote koersdalingen. Deze koersdalingen waren voor een belangrijk deel te wijten aan misleidende mededelingen van het Fortisbestuur. De rechter oordeelde dat rechtsopvolger Ageas aansprakelijk is voor de door beleggers geleden schade. Op 14 maart 2016 is er schikking tot stand gekomen om beleggers te compenseren. Met deze schikking krijgen beleggers slechts een fractie van hun koersverlies vergoed.

Ageas heeft bij het gerechtshof Amsterdam een verzoek ingediend om de compensatieregeling van 14 maart 2016 algemeen verbindend te verklaren. Dit betekent dat de regeling straks voor alle beleggers die niet in actie komen geldt. ConsumentenClaim gaat hier bij het gerechtshof verweer tegen voeren. 'Mochten wij er niet in slagen om de regeling te verbeteren, dan zetten wij onze al eerder gestarte collectieve procedure door.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.