Ads Top

Unilever, Van Lanschot, Intrum Justitia en Basiq Dental doen mee met Betaalme.nu

Opnieuw hebben zes grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief dat ernaar streeft dat facturen van MKB-ondernemingen sneller betaald worden. De nieuwe deelnemers zijn Unilever Nederland, Basiq Dental, Van Lanschot, NIBC Bank, Royal Cosun en Intrum Justitia. Dat heeft Betaalme.nu bekendgemaakt tijdens de Week van de Financiën, die deze week plaatsvindt.

Daarmee zijn er inmiddels 40 grote bedrijven en organisaties die met Betaalme.nu meedoen; Unilever is het tiende AEX-bedrijf dat zich aansluit. Deelnemende bedrijven geven in een manifest aan hoe ze bijdragen aan snellere betaling van hun leveranciers uit het MKB, die daardoor meer financiële armslag krijgen. Betaalme.nu streeft ernaar om voor het Nederlandse MKB €2,5 miljard vrij te maken uit openstaande facturen.

Naast de groei van het aantal deelnemende grote bedrijven, gaat Betaalme.nu zich ook meer richten op MKB-ondernemers. Tijdens de Week van de Financiën, een initiatief van de Kamer van Koophandel dat deze week vijf steden in Nederland aandoet, informeert Betaalme.nu MKB’ers en ZZP’ers over de mogelijkheden om facturen tijdig betaald te krijgen. Betaalme.nu is bovendien gestart met een onderzoek naar de problemen die MKB’ers en ZZP’ers bij het innen van facturen ondervinden, en welke verbeteringen zij belangrijk vinden. Ondernemers kunnen hun stem laten horen door een online vragenlijst in te vullen: https://v3.directresearch.nl/vragenlijst/starten/6255.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.