Ads Top

ING vernieuwt dienstverlening voor grootzakelijke klanten

ING introduceert een nieuw bedieningsmodel voor grootzakelijke klanten in Nederland. De lopende, eerder aangekondigde reorganisatie om ING te stroomlijnen volgens de Think Forward-strategie gaat hiermee de volgende fase in. De aanpassingen die voortvloeien uit deze klantgerichte strategie zijn erop gericht om de dienstverlening aan grootzakelijke klanten te versnellen en te verbeteren, in navolging van de vernieuwingen in de dienstverlening aan particulieren en ondernemers. De personele gevolgen vallen binnen de kaders van de eerder in oktober 2016 aangekondigde reorganisatie.

Voor de zakelijke klanten van ING betekent dit dat de dagelijkse bankzaken sneller en gemakkelijker verlopen door meer gebruik te maken van digitale innovaties die omnichannel beschikbaar zijn. Voor advies gaat ING naar een nieuw bedieningsmodel.

Voor ondernemingen die vanwege hun groeidynamiek een intensieve en complexe product- en adviesbehoefte hebben, gaat ING hoogwaardige ondersteuning aan haar klanten verbeteren. De bank richt hiervoor multidisciplinaire teams in waarin kennis van de sector en de keten waar de klant in opereert sterk wordt gebundeld. Deze teams worden ingericht volgens de nieuwe manier van werken met end-to-end verantwoordelijkheid om de advieskwaliteit, flexibiliteit en snelheid te optimaliseren. Deze dienstverlening zal opereren onder de naam ING Grootzakelijk.
.
Voor ondernemingen die minder behoefte aan advies hebben wordt de adviescapaciteit efficiënter ingericht. In plaats van een enkele vaste relatiemanager krijgen klanten toegang tot een team van zakelijk adviseurs. Als de structurele adviesbehoefte van de klant toeneemt, kunnen de adviseurs de klant doorverwijzen van ING Zakelijk naar de uitgebreidere dienstverlening van ING Grootzakelijk. Ook mkb-klanten van ING die sterk groeien kunnen doorstromen.
.
Ander voordeel voor zakelijke klanten van ING in het nieuwe bedieningsmodel is dat zij toegang krijgen tot de specifieke dienstverlening die de internationale zakenbank, ING Wholesale Banking, biedt voor haar corporate clients (beursgenoteerde bedrijven en multinationals). Daartoe behoren complex maatwerk voor de inrichting van het internationale betalings- en handelsverkeer (transaction services) maar ook de specialistische kennis van de kapitaalmarkt en de sectorexpertise van de internationale fusie- en overnamemarkt.

Verdere digitalisering en het stroomlijnen van klantprocessen met multidisciplinaire flexibele teams die erop gericht zijn om de klant op elk moment van passende en relevante dienstverlening te voorzien, heeft helaas ook een reductie van arbeidsplaatsen tot gevolg, zoals eerder aangekondigd op 3 oktober 2016. Bij het grootzakelijke bedrijf vervallen hierdoor 250 arbeidsplaatsen. Hierbij zet ING zo veel mogelijk in op natuurlijk verloop en het begeleiden van medewerkers naar ander werk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.