Ads Top

Nederlanders schieten elkaar vaak geld voor

Nederlanders schieten elkaar massaal geld voor, maar de terugbetaalmoraal is meestal laag. Uit onderzoek van ABN AMRO onder 1000 Nederlanders blijkt dat driekwart op regelmatige basis aan anderen geld voorschiet. Meer mensen hebben momenteel nog geld van een ander te goed. 83 procent van de Nederlanders heeft op dit moment een geleend bedrag tot 20 euro bij iemand uitstaan.

Geld voorschieten gebeurt vaak voor boodschappen (47 procent), (gezamenlijke) cadeaus (44 procent) en het uit de brand helpen van een vriend, familielid, collega of partner in geldnood (43 procent). Nadat het geld is uitgeleend, duurt het in bijna de helft van de gevallen een week voordat de schuld is terugbetaald. In het onderzoek geeft 61 procent van de Nederlanders aan weleens te vergeten om een geleend bedrag terug te betalen. Dit komt vaker voor bij jongeren (75 procent) dan bij ouderen (50 procent).

Meer dan een derde van de Nederlanders geeft aan het moeilijk te vinden om een reminder te sturen als zij geld hebben uitgeleend. Over het algemeen raakt 1 op de 3 Nederlanders geïrriteerd als voorgeschoten geld niet tijdig of nooit wordt terugbetaald. Voor 16 procent van de Nederlanders kan dit een reden zijn om een vriendschap te beëindigen. Het komt ook geregeld voor dat Nederlanders het uitgeleende bedrag niet meer terug hoeven te ontvangen. Ongeveer 65% van de Nederlanders hoeft niet altijd geleend geld terug te ontvangen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.