Ads Top

a.s.r. realiseert doelstellingen


Verzekeraar ASR heeft in 2016 meer winst gemaakt dan een jaar eerder. ASR zag de premie-inkomsten met 5,8 procent toenemen tot 4,3 miljard euro. Het operationeel resultaat steeg met 11,5 procent naar 599 miljoen euro. De nettowinst viel met 659 miljoen euro ook hoger uit dan in 2015.

Voor a.s.r. is 2016 duidelijk een succesvol jaar geweest, zegt Jos Baeten, bestuursvoorzitter. 'a.s.r. heeft sterke financiële resultaten behaald. Die resultaten zijn in overeenstemming met, of zelfs beter dan onze doelstellingen voor de middellange termijn. Onze initiatieven om klanttevredenheid te verbeteren worden gewaardeerd. In klanttevredenheidsonderzoeken scoren we steeds beter en onze Net Promoter Score is positief geworden.'

De verschillende niet-verzekeringsactiviteiten hebben in lijn met de verwachtingen gepresteerd. De verzekeraar nam SuperGarant en Corins over. Deze bedrijven moeten samen met de bestaande distributieonderdelen VKG en Dutch ID de marktpositie verder versterken. De eerder aangekondigde overname van BNG Vermogensbeheer is voltooid. Het operationeel resultaat van a.s.r. Bank was lager dan verwacht, als gevolg van investeringen om de organisatie verder te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.