Ads Top

Winstuitkering zorgverzekeraars blijft taboe

Zorgverzekeraars mogen ook in de toekomst de winst die ze maken niet uitkeren aan hun aandeelhouders of leden. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer stemde dinsdag in met de initiatiefwet van CDA, PvdA en SP die dat regelt. De drie partijen willen waarborgen dat de winst ten goede komt aan de zorg.

Zorgverzekeraars mochten hun winsten de afgelopen jaren ook niet uitkeren, maar dat moratorium loopt volgend jaar af. Het definitieve verbod krijgt de zegen van onder meer PVV, GroenLinks en ChristenUnie.

Onder het huidige kabinet is de marktwerking in de zorg steeds meer een doel op zich geworden en dit tij moeten we keren, vindt het CDA. Mona Keijzer: “Deze initiatiefwet is wat ons betreft de eerste stap en nu moet er doorgezet worden. Naast een verbod op winstuitkeringen door zorgverzekeraars moet er ook een verbod komen op winstuitkering bij zorginstellingen.” Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat ook, en stemde dan ook voor de motie van Mona Keijzer waarin dit verbod wordt geregeld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.