Ads Top

'Uitspraak in woekerpoliszaak Nationale-Nederlanden is breekijzer voor andere procedures'

Nationale-Nederlanden (NN) heeft zijn klanten onvoldoende geïnformeerd over de kosten en de risico’s bij de verkoop van beleggingsverzekeringen. Dit oordeelde het gerechtshof in Den Haag in een zaak van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen NN. De uitspraak is een doorbraak in het slepende woekerpolisdossier. En een breekijzer voor andere woekerpolisprocedures die de Consumentenbond voert.

In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden ongeveer 700.000 woekerpolissen. Deze polissen leveren veel minder op dan was beloofd. Dat kwam onder andere doordat de verzekeraar heel hoge kosten in rekening bracht. Daardoor bleef er een veel kleiner bedrag over om mee te beleggen. Consumenten waren daar niet van op de hoogte. Verschillende belangenorganisaties, waaronder de Vereniging Woekerpolis en de Consumentenbond daagden daarom Nationale-Nederlanden voor de rechter.

Nationale-Nederlanden heeft aangekondigd in cassatie te gaan tegen de uitspraak. De Consumentenbond noemt dit buitengewoon teleurstellend. De zaak loopt al 10 jaar. Het is tijd om er een punt achter te zetten.

Er zijn in Nederland ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Dat is er bijna 1 per huishouden. Consumenten kunnen checken of ze een woekerpolis hebben en zich aanmelden bij de Consumentenbond Claimservice.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.