Ads Top

Depositorekening weer in trek, maar Nederlandse spaarder huiverig voor boete

Openbank, de digitale bank van de Santander Group, heeft in samenwerking met het Amsterdamse marktonderzoeksbureau No Ties een representatief onderzoek uitgevoerd onder ruim duizend (1006) Nederlanders om beter inzicht te krijgen in het particulier bankieren.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna zes op de 10 respondenten (62%) het belangrijk of zelfs heel belangrijk vindt om op elk moment boetevrij geld op te kunnen nemen van het spaardeposito. Doorgaans is dit bij de meeste banken geen optie. Er gelden ook beperkingen voor tussentijdse opnames.

Nederlandse spaarders kiezen er vaker voor om geld op een deposito te zetten, zo blijkt uit recente cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). In juni 2023 stond 67,2 miljard euro aan Nederlands spaargeld op een depositorekening. Begin 2023 was dat 62,7 miljard. Op gewone spaarrekeningen staat 380,5 miljard euro. De populariteit van deposito's is te danken aan de gestegen rente op deze rekeningen. Het verschil tussen de vergoeding op een gewone spaarrekening en een deposito betaalt zich weer uit.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.