Ads Top

SME Finance tekent overeenkomst met Europees Investeringsfonds (EIF) voor €40M aan MKB-kredieten

SME Finance, de fintech gespecialiseerd in groeifinanciering voor het MKB, heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met het Europees Investeringsfonds (EIF). Samen bieden zij verbeterde leenmogelijkheden aan MKB-bedrijven in Nederland, de Baltische staten en Finland. Het gaat om een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro in het kader van het InvestEU program van de Europese Unie.

Het EIF pakt het volhardende probleem van de toegang tot financiering voor het MKB aan. Onderzoek toont aan dat de vraag naar alternatieve financiering het afgelopen jaar is toegenomen, met name voor kredieten onder de 1,5 miljoen euro.

In 2022 hebben 55.000 MKB-ondernemers een krediet verkregen via een alternatieve financier, wat een stijging van 25 procent betekent ten opzichte van 2021. Banken richten zich meer op grotere kredieten boven de miljoen euro, omdat kleine kredieten voor hen minder rendabel zijn.

Het InvestEU-fonds wordt uitgevoerd door financiële partners, waaronder SME Finance, die investeren in projecten met behulp van een EU-begrotingsgarantie van 26,2 miljard euro, met als doel ten minste 372 miljard aan extra investeringen te mobiliseren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.