Ads Top

Onderzoek: stand spaarrente grootste reden om te starten met beleggen

41 procent van de beleggers geeft aan dat de hoogte van de spaarrente invloed heeft gehad op hun keuze om te gaan beleggen. Dit komt naar voren uit onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van MeDirect. Bijna vier op de tien (36%) overweegt zelfs om te stoppen met beleggen wanneer de spaarrente aanzienlijk toeneemt.

De spaar- en beleggingsbank deed onderzoek naar het beleggingsgedrag van Nederlanders. De belangrijkste reden voor het beginnen met beleggen, genoemd door 41% van de respondenten, is de hoogte van de spaarrente. Opvallend is dat dit vooral bij mensen die langer dan zes jaar beleggen van grotere invloed is geweest dan voor mensen die recent zijn begonnen met beleggen (een tot twee jaar).

Naast de spaarrente wegen ook familie en vrienden mee in onze beslissingen als het gaat om beleggen. 36% zegt te zijn gaan beleggen omdat bekenden uit hun omgeving hier ook mee bezig zijn. Daarnaast speelt de opvoeding een rol. Bijna een kwart geeft aan het beleggen vanuit huis meegekregen te hebben. Ook laten we ons verleiden door succesverhalen van andere beleggers (26%).

Het zijn vooral de jongvolwassenen die door succesverhalen van andere beleggers geïnspireerd raken om te starten met beleggen, komt naar voren uit het onderzoek. Om zich voor te bereiden en kennis te vergaren kijkt het merendeel (60%) van de jonge beleggers op het internet.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 57 procent belegt met een geldbedrag dat voor langere tijd gemist kan worden. Ook heeft 52 procent van de beleggers een buffer voor onverwachte uitgaven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.