Ads Top

Nederlandse banken bieden in Duitsland fors hogere rentes

Spaarbanken die in Nederland actief zijn, bieden aan spaarders in Duitsland vaak fors hogere of rentes dan in ons land. Zo moeten Nederlandse klanten van ING het doen met 1,25 procent rente op hun spaarrekening en krijgen nieuwe klanten in Duitsland wel 3,5 procent rente, blijkt uit een inventarisatie van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Geld.nl onderzocht van 14 banken waar je als Nederlander een spaarrekening kunt openen welke spaarrentes zij hier bieden en welke rente ze bieden in België en/of Duitsland. Hieruit blijkt dat vooral in Duitse spaarders vaak een veel hogere rente krijgen dan Nederlandse spaarders.

Een belangrijke reden hiervoor is dat in Duitsland veel meer verschillende spaarbanken actief zijn dan in Nederland. Banken hebben dus meer concurrentie en moeten dus meer hun best doen om spaarders aan te trekken door middel van hoge rentes. Daarnaast zie je in Duitsland dat nieuwe klanten de eerste paar maanden een veel hogere rente krijgen dan bestaande klanten. Hiermee wordt regelmatig overstappen van spaarbanken in Duitsland extra gestimuleerd.

Opvallend is dat de spaarrentes in België juist veel lager liggen dan in Nederland. De basisrente die spaarders krijgen ligt bij bijvoorbeeld ING, bunq en Triodos bank meer dan de helft lager dan de rente die Nederlandse spaarders krijgen bij deze banken. Veel Belgische spaarrekeningen bieden wel een getrouwheidspremie, dat is een soort bonusrente van spaargeld dat bijvoorbeeld een jaar lang op de rekening blijft staan. Maar zelfs met die bonusrente erbij krijgen Belgen vaak een lagere rente dan Nederlandse spaarders.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.