Ads Top

Openbank ziet aanzienlijke groei in deposito’s

Openbank, de digitale bank van Santander Group, heeft gezien dat het gemiddelde depositobedrag van haar klanten in de afgelopen zes maanden met maar liefst 33 procent is gestegen.

Recente gegevens laten zien dat 40 procent van de klanten van Openbank de voorkeur geeft aan een 12 maands deposito, terwijl meer dan 20 procent de voorkeur geeft aan een kortere looptijd van zes maanden. Tegelijkertijd kiest 20 procent van de klanten voor een langere spaarhorizon met een 18 maands deposito. Opmerkelijk is de groei van klanten die streven naar spaardoelen op de lange termijn met een 24 maands deposito, waarvan het aantal in de afgelopen zes maanden is verdubbeld.

Openbank Nederland bedient een diverse klantenkring, en recente gegevens tonen aan dat 74 procent van de Nederlandse spaarders bij Openbank mannen zijn en 26 procent vrouwen. De gemiddelde leeftijd van klanten die deposito's aanhouden, bedraagt 44 jaar.

Openbank verhoogt de basisrente op de Open Spaarrekening van 2,00 procent naar 2,65 procent voor klanten met een saldo tot en met 300.000. Klanten die aan een aantal voorwaarden voldoen op de gekoppelde Open Betaalrekening ontvangen 2,75 procent rente.

Het openen, aanhouden en opzeggen van de Open Spaarrekening is helemaal gratis. De te ontvangen rente wordt maandelijks bijgeschreven op de spaarrekening en op elk moment kan het geld op de spaarrekening plus het rendement geheel of gedeeltelijk worden opgenomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.