Ads Top

Finst geeft als eerste Nederlandse cryptoplatform een uitgebreide Proof of Reserves vrij

Slechts 8 maanden na de lancering is Finst het eerste en enige Nederlandse cryptoplatform dat een uitgebreide Proof of Reserves audit onthult. Deze is uitgevoerd door AuditNow, een onafhankelijke auditor.

De audit werd kundig geleid door de CEO van AuditNow, Daniël Waknine, een vooraanstaand lid van de World Compliance Association die eerder heeft samengewerkt met gerespecteerde instellingen zoals BNP Paribas en ING Groep.

Als onderdeel van zijn Proof of Reserves audit heeft Finst een uitgebreid kader ontwikkeld dat volledige transparantie biedt over de structuur, operaties, activa, verplichtingen, zakelijke activiteiten en algemene veiligheid.

Traditionele PoR-audits richten zich vaak alleen op on-chain holdings van een beurs, met een beperkte focus op specifieke crypto-assets, waardoor kasreserves en verplichtingen worden genegeerd. Bovendien controleren traditionele PoR-audits niet of een exchange een effectieve scheiding van activa heeft geïmplementeerd, wat cruciaal is om vermenging van activa te voorkomen en maximale veiligheid te waarborgen.

De resultaten van deze grondige en onafhankelijke audit bevestigden dat Finst de volledigheid van de activa van klanten aanhoudt op basis van een volledige reserve (1:1) en een effectieve scheiding van activa heeft geïmplementeerd via een afgescheiden entiteit.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.