Ads Top

Aanhouding in onderzoek naar belastingfraude

Op 12 september heeft de FIOD een 48-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzettelijk niet het doen van aangifte omzetbelasting, het niet betalen van verschuldigde omzetbelasting, het doen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting en het plegen van valsheid in geschrift. Zijn woning is doorzocht en er is beslag gelegd op administratie, banksaldi, contant geld, een auto en sieraden.

Aanleiding voor het strafrechtelijk onderzoek waren meldingen van de FIU over ongebruikelijke transacties. De verdachte man deed onder andere grote contante geldopnamen en voerde grote bedragen uit buiten de Europese Unie. Hij is eigenaar van een eenmanszaak en heeft zich veelal laten inhuren door gemeenten.

Onderzoek doet vermoeden dat hij de verrichte werkzaamheden onjuist heeft gedeclareerd door gebruik te maken van mogelijk valse facturen. De man heeft vermoedelijk ook geen of opzettelijk onjuiste omzet- en inkomstenbelasting ingediend. Op deze wijze zou hij ruim 1,7 miljoen euro te weinig aan belasting hebben betaald.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.