Ads Top

ABN AMRO registreert eerste digitale groene obligatie op de publieke blockchain

ABN AMRO heeft als eerste Nederlandse bank een digitale groene obligatie geregistreerd op de publieke blockchain. Met de obligatie haalde Vesteda 5 miljoen op bij DekaBank. De opbrengst van de transactie zal gebruikt worden voor de (her)financiering van Groene Activa, in lijn met het Green Finance Framework van Vesteda.

Het opstellen, plaatsen en documenteren van de obligatie was een volledig digitaal proces, waarbij het eigenaarschap op de blockchain is vastgelegd in de vorm van tokens die de investeerder kreeg na betaling voor de obligatie.

ABN AMRO bewaart en beveiligt de unieke sleutel van de digitale portemonnee voor de investeerder die toegang geeft tot de digitale obligatie. ABN AMRO is hiermee in staat digitale custody aan te bieden voor institutionele klanten.

ABN AMRO heeft al ervaring opgedaan op het gebied van digitale obligaties, onder andere door middel van het kopen en verkopen van een digitale obligatie van de Europese Investment Bank (EIB) en het plaatsen van een digitale obligatie voor APOC (een mkb-klant van de bank). Met de transactie voor Vesteda heeft ABN AMRO opnieuw verdere stappen gezet in de ontwikkeling van haar digitale propositie.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.