Ads Top

iDEAL blijft favoriet bij Nederlanders

Voor maar liefst een derde (32 procent) van de Nederlanders is iDEAL de favoriete betaalmethode bij het afrekenen bij Nederlandse webshops. Dit blijkt uit het jaarlijkse E-commercerapport van financieel dienstverlener Mollie, waarvoor 1.000 Nederlandse consumenten ondervraagd zijn.

Ondanks de populariteit van iDEAL zijn ook andere betaalmethoden in trek. Zo wordt PayPal dit jaar door maar liefst één op de vijf (19%) Nederlanders genoemd als favoriete betaalmethode voor online aankopen bij Nederlandse webshops. Vijftien procent rekent online het liefst af met een creditcard.

Als het aankomt op winkelen bij een buitenlandse webshop, is iDEAL een stuk minder geliefd. Slechts 24 procent van de respondenten noemt het dan als de favoriete betaalmethode, terwijl PayPal met 25 procent juist weer een stuk populairder is. Bij het afrekenen in een buitenlandse webshop, is de creditcard weer meer in trek: 18 procent noemt deze betaalmethode in zo’n geval zijn favoriet.

Klarna of andere Buy Now Pay Later (BNPL)-betaalmethoden worden door slechts negen procent van de consumenten als favoriete betaalmethode bestempeld. Maar dat betekent niet dat deze betaalmethode niet gebruikt wordt: 16 procent van de Nederlanders zegt regelmatig via een BNPL-betaalmethode af te rekenen, nog eens 27 procent zegt het af en toe in te zetten. In totaal gebruikt 43 procent deze betaalmethode dus met enige regelmaat. Dit percentage ligt hoger dan in de omringende landen (België: 27%, Duitsland: 22%). Twee op de vijf (39%) Nederlanders waren afgelopen jaar ook eerder dan voorheen geneigd gebruik te maken van BNPL-methoden. In andere landen ligt dit gemiddelde op 23 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.