Ads Top

Nederlandse Stater helpt Duitsers voor het eerst digitaal een hypotheek af te sluiten

Lloyds Bank heeft zijn eerste hypotheek gelanceerd in Duitsland. Samen met de Nederlandse hypotheekdienstverlener Stater ontwikkelde de bank een propositie waarin bijna iedere stap van het hypotheekproces is gedigitaliseerd. Op de Duitse markt kon dat eerder nog niet.

In Duitsland zijn ze in tegenstelling tot Nederland niet gewend om geldzaken online te regelen. Nederland is daarin koploper, geeft Erwin Dreuning, CEO van Starter aan.

Stater neemt voor banken vrijwel het gehele hypotheekproces uit handen en zet daarbij in op digitalisering. Dit om het proces zo veel mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen en gebruiksvriendelijk te maken. Met deze propositie bedient Stater veel Nederlandse banken.  Lloyds Bank is ook in Nederland partner van Stater.

Er wordt heel bewust ingezet op een geleidelijke introductie. Digitalisering is in Duitsland een van onze voornaamste uitdagingen. Verandering is altijd spannend, het kan tijd kosten voordat consumenten volledig vertrouwen op het proces.

Nederland blijft voorop staan voor Stater. Maar dat Europa door digitalisering, veranderend consumentengedrag en uniforme wet- en regelgeving steeds meer naar één pan-Europese hypotheekmarkt toe beweegt, biedt volgens Dreuning ook kansen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.