Ads Top

Verbouwen? Persoonlijke lening tot € 28.000 goedkoper dan tweede hypotheek


Bij de financiering van een verbouwing denk je waarschijnlijk als eerste aan je hypotheek. Toch is dit vaak niet de voordeligste optie. Een persoonlijke lening afsluiten kan tot wel 800 euro goedkoper zijn, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Als je voor de verbouwing maximaal 28.000 euro leent, is een persoonlijke lening tot honderden euro’s voordeliger dan een tweede hypotheek afsluiten, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl.
Dit komt vooral doordat je voor de hypotheek extra bijkomende kosten hebt. Je betaalt advies-, afsluit-, taxatie- en notariskosten, wat alles bij elkaar zo’n 3.000 euro kost.

Door die bijkomende kosten is een persoonlijke lening vaak toch goedkoper dan je hypotheek verhogen, ondanks dat je voor die hypotheek een lagere rente betaalt.

Omdat je een hypotheek ook in 360 maanden (30 jaar) kunt afsluiten, keek Geld.nl ook naar de kosten van die hypotheeklooptijd tegenover een persoonlijke lening van 120 maanden (10 jaar) en 180 maanden (15 jaar), de langst mogelijke looptijden voor persoonlijke leningen. Maar dan is een persoonlijke lening zelfs bij veel hogere leenbedragen goedkoper.

Je hebt bij een hypotheek met een looptijd van 360 maanden wel lagere maandlasten, omdat je de aflossing over meer maanden spreidt. Daar staat echter tegenover dat je een langere periode rente betaalt, waardoor de totale kosten veel hoger zijn. Staar je dus niet blind op de maandlasten. Als je de maandlasten kunt betalen, kun je dus altijd beter kiezen voor een persoonlijke lening van 10 of 15 jaar dan voor een tweede hypotheek van 20 of 30 jaar.

1 opmerking:

 1. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online aanvraag.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

  Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.