Ads Top

'Grote verdeeldheid in Nederlandse spaarpot'


Onlangs meldde De Nederlandsche Bank (DNB) dat er in 2020 voor een recordbedrag is gespaard. De groeiende Nederlandse spaarpot doet men geloven dat er behoorlijk wat goed gevulde bankrekeningen zijn. Maar dat geldt niet voor iedereen. De verdeeldheid is groot, zo blijkt uit onderzoek van Bank.nl

Mensen met een niet-westerse migratieachtergrond hebben een aanzienlijk kleinere financiële buffer dan mensen met een Nederlandsche achtergrond.

Het gemiddelde spaargeld van iemand met een niet-westerse achtergrond komt volgens de laatste cijfers uit op 13.000 euro. De mediaan ligt op 2.100 euro. Voor personen waarvan beide ouders in Nederland zijn geboren zijn deze bedragen 45.700 respectievelijk 17.700 euro.

In plaats van hun spaarrekening te spekken, sturen veel migranten een groot deel van hun inkomsten naar het land van herkomst. Zo blijkt uit gegevens van de Wereldbank. Waar het in 2010 nog ging om een bedrag van 7,8 miljard, werd er in 2020 omgerekend zo’n 11,7 miljard euro vanuit Nederland gestuurd. Dit komt neer op 1,5% van het Bruto Binnenlands Product (BBP).

1 opmerking:

  1. Mijn naam is Silvia Scali en ik ben mantelzorger. Ik merk dat ik op dit moment het gelukkigst ben. Ik kom als getuigenis van een lening tussen individuen die ik zojuist heb ontvangen. Ik heb mijn lening gekregen dankzij de service van de heer Pierre Michel. Ik begon de procedures met haar afgelopen vrijdag en op dinsdag 10:45 aangezien de banken niet op zaterdag werken, toen kreeg ik de bevestiging dat de overboeking van het bedrag van mijn verzoek van € 85.000 naar mij op mijn rekening was gestuurd en na overleg heel vroeg mijn bankrekening, tot mijn grote verbazing was de overboeking succesvol. Hier is zijn e-mail. combaluzierp443@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.