Ads Top

Politie legt beslag op ruim 5 miljoen euro aan crypto


De politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie Midden-Nederland namen afgelopen week voor ruim vijf miljoen euro aan cryptovaluta in beslag.

Deze cryptovaluta waren aan het licht gekomen in een onderzoek naar illegale medicijnhandel, witwassen en fraude. De twee verdachten in dit onderzoek zijn een 40-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Almere.

Het resultaat van dit onderzoek is mede tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen het Team Financieel Economisch Criminaliteit (FinEC) en het Team Digitale Opsporing van de eenheid Midden-Nederland. Het team FinEC bestaat uit financieel specialisten die een cruciale rol spelen in het onderzoeken en aanpakken van financiële delicten zoals; witwassen, fraude, afpersing en underground banking. FinEc werkt op een effectieve, efficiënte, integrale en creatieve wijze aan deze vaak complexe onderzoeken.

Het Openbaar Ministerie (OM) en de opsporingsdiensten namen in 2020 met het aanpakken van illegaal verdiend geld flinke stappen. Zo zijn het afgelopen jaar veel meer contanten en cryptomunten in beslag genomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.