Ads Top

Financiering bedrijven door banken in coronatijd stijgt door naar 56,7 miljard euro

De kredietverlening door banken aan bedrijven tijdens de coronacrisis is de afgelopen maand doorgegroeid van 53,5 naar 56,7 miljard euro. Sinds het begin van de coronacrisis hebben banken 63.000 ondernemers geholpen aan financieringe, zo blijkt uit de zesde Corona Monitor banken van dit jaar van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Van het totaalbedrag van 56,7 miljard euro gaat voor 3,5 miljard euro naar financiering met overheidsgarantie, zoals de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB(-C)), de Garantie Ondernemersfinanciering (GO(-C)), het Borgstellingskrediet Landbouw (BL(-C)) en de Klein Krediet Coronaregeling (KKC). Dit betreft ruim 8.400 bedrijven.

De banken constateren dat de economie zich positief lijkt te ontwikkelen, maar zien ook dat er nog veel onzekerheid is. Het herstel is nog broos. Als over een tijdje toch weer contactbeperkende maatregelen nodig zouden zijn, verandert dat het perspectief. Ondernemers lijken aan vertrouwen te winnen om meer krediet aan te vragen. Vele zijn daar ook toe in staat, mede doordat zij door de overheidssteun de afgelopen periode op de been zijn gebleven.

Sectoren die lang te maken hebben gehad met beperkende maatregelen, zijn pas sinds kort aan herstel begonnen. Voor bedrijven die kampen met een verzwakte vermogenspositie en weer willen investeren, is met ingang van gisteren het Post-Covid Groeifinanciering Initiatief van kracht. Drie grote banken (ABN AMRO, ING en Rabobank) en het pensioenfonds ABP stellen hiervoor met elkaar een bedrag van 400 miljoen euro beschikbaar.

1 opmerking:

  1. Mijn naam is Silvia Scali en ik ben mantelzorger. Ik merk dat ik op dit moment het gelukkigst ben. Ik kom als getuigenis van een lening tussen individuen die ik zojuist heb ontvangen. Ik heb mijn lening gekregen dankzij de service van de heer Pierre Michel. Ik begon de procedures met haar afgelopen vrijdag en op dinsdag 10:45 aangezien de banken niet op zaterdag werken, toen kreeg ik de bevestiging dat de overboeking van het bedrag van mijn verzoek van € 85.000 naar mij op mijn rekening was gestuurd en na overleg heel vroeg mijn bankrekening, tot mijn grote verbazing was de overboeking succesvol. Hier is zijn e-mail. combaluzierp443@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.