Ads Top

Leenrentes toch weer verder omlaag


Hoewel leenrentes de afgelopen maanden tot stilstand leken gekomen, zijn ze nu toch weer aan het dalen. Kredietverstrekkers zijn elkaar weer flink aan het beconcurreren, zegt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

DEFAM Premium verlaagde begin deze week de rente voor persoonlijke leningen vanaf 50.000 euro naar 3,4 procent, het laagste tarief in de markt. Nationale-Nederlanden volgt de stap naar hetzelfde tarief.

De kredietverstrekkers verlaagden ook de rentes voor lagere leenbedragen. Daarnaast gingen ook de rentetarieven van Directa.nl en ABN AMRO de afgelopen dagen omlaag. Hierdoor daalde de gemiddelde rente voor een persoonlijke lening van 50.000 euro in de eerste zeven dagen van juli van 4,45 naar 4,40 procent. Bij leningen van 20.000 euro daalde de gemiddelde rente van 4,85 naar 4,81 procent.

Dat er nu toch weer zoveel leenrenteverlagingen zijn, lijkt opmerkelijk. De afgelopen vier maanden waren er namelijk nauwelijks rentewijzigingen en stonden de leenrentes stil. Dat kredietverstrekkers nu toch weer wat ruimte zien om de rentes te verlagen, komt vooral doordat de kapitaalmarktrentes de laatste weken zijn gestabiliseerd. Eerder dit jaar stegen deze rentes nog, waardoor het voor kredietverstrekkers steeds duurder werd om geld te lenen.

1 opmerking:

  1. Mijn naam is Silvia Scali en ik ben mantelzorger. Ik merk dat ik op dit moment het gelukkigst ben. Ik kom als getuigenis van een lening tussen individuen die ik zojuist heb ontvangen. Ik heb mijn lening gekregen dankzij de service van de heer Pierre Michel. Ik begon de procedures met haar afgelopen vrijdag en op dinsdag 10:45 aangezien de banken niet op zaterdag werken, toen kreeg ik de bevestiging dat de overboeking van het bedrag van mijn verzoek van € 85.000 naar mij op mijn rekening was gestuurd en na overleg heel vroeg mijn bankrekening, tot mijn grote verbazing was de overboeking succesvol. Hier is zijn e-mail. combaluzierp443@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.