Ads Top

Alle consumenten in woekerpoliszaak Allianz uitbetaald

Alle consumenten met een woekerpolis van Allianz die zich hebben aangesloten bij de claimactie van de Consumentenbond, zijn uitbetaald. Meer dan 99 procent van de consumenten ging akkoord met de schikkingsregeling.

Op 30 maart 2021 werden de Consumentenbond en Allianz het eens over een tegemoetkomingsregeling voor een groep consumenten met woekerpolissen. Het gaat om beleggingsverzekeringen van Allianz en haar rechtsvoorgangers Abbey Leven, FinLife, Royal Nederland Levensverzekering, Universal Leven en Zwolsche Algemeene. De vergoeding bedraagt minimaal 500 euro per polishouder en kan in een enkel geval oplopen tot tienduizenden euro’s.

De Consumentenbond is blij dat de zaak nu definitief is afgesloten en roept andere verzekeraars op het voorbeeld van Allianz te volgen. S

Vanaf 1993 verkochten verzekeraars in Nederland 7 miljoen beleggingsverzekeringen met een totale waarde van 100 miljard euro. Bij de verkoop werden prachtige rendementen voorgespiegeld, maar in werkelijkheid ging een groot deel op aan kosten. Intussen maakten verzekeraars en tussenpersonen enorme woekerwinsten. Vandaar de naam woekerpolis.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.