Ads Top

Bewijsstukken inzake inkomen weer drie maanden geldig bij afsluiten hypotheek


Om klanten te beschermen tegen overkreditering wordt bij iedere hypotheekaanvraag de bestendigheid van het inkomen getoetst.

Omdat de coronacrisis impact kan hebben op het inkomen, heeft de NVB vorig jaar een aantal uitgangspunten hiervoor geformuleerd. Op basis van deze uitgangspunten werd de geldigheid van de werkgeversverklaring, de salarisstrook, de perspectiefverklaring en de arbeidsmarktscan tijdelijk ingekort. Ook werd voor alle hypotheekaanvragen een vragenlijst ingevuld om de impact van corona op bestendigheid van het inkomen en de betaalbaarheid van de hypotheeklasten vast te stellen.

Aangezien de onzekerheden omtrent het verloop van corona zijn afgenomen, komen deze additionele uitgangspunten per 15 juli 2021 te vervallen. De werkgeversverklaring, perspectiefverklaring, arbeidsmarktscan en salarisstrook zijn daarom zoals voorheen, weer drie maanden geldig. Ook kunnen geldverstrekkers per 15 juli bij hypotheekaanvragen op de reguliere manier het bestendige inkomen bepalen.

Bij consumenten zien banken op dit moment geen grote aantallen klanten met betalingsproblemen, mede dankzij de steunmaatregelen en betaalpauzes vanuit de overheid en het bedrijfsleven. Dit laat onverlet dat bij specifieke groepen de Coronacrisis grote impact kan hebben op de financiële situatie. De vragenlijst voor ondernemers, die inzichtelijk maakt in welke mate de Coronacrisis hem of haar financieel raakt, blijft behouden. De geldigheidsduur van de inkomensverklaring voor ondernemers gaat wel terug naar zes maanden.

1 opmerking:

  1. Mijn naam is Silvia Scali en ik ben mantelzorger. Ik merk dat ik op dit moment het gelukkigst ben. Ik kom als getuigenis van een lening tussen individuen die ik zojuist heb ontvangen. Ik heb mijn lening gekregen dankzij de service van de heer Pierre Michel. Ik begon de procedures met haar afgelopen vrijdag en op dinsdag 10:45 aangezien de banken niet op zaterdag werken, toen kreeg ik de bevestiging dat de overboeking van het bedrag van mijn verzoek van € 85.000 naar mij op mijn rekening was gestuurd en na overleg heel vroeg mijn bankrekening, tot mijn grote verbazing was de overboeking succesvol. Hier is zijn e-mail. combaluzierp443@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.